fbpx

Vegetarisk ceasarsallad

med halloumi

Receptet: Vegetarisk ceasarsallad

4 portioner

Ingredienser

Dressingen

äggula 1 st
Dijonsenap 2 tsk
Vitlöksklyfta 1 st
Vitvinsvinäger 1 msk
Rapsolja, ca 1,5-2 dl 1.5 dl
Riven parmesan eller annan långlagrad ost 0.5 dl
Salt och vitpeppar Efter smak

Salladen

Romansallatshuvud 1 st
Skivor formbröd 3 st
Halloumi 250 g
Liten rödlök 1 st
Tomat 1 st
Lagrad ost i bit, till exempel parmesan eller långlagrad herrgård eller prästost 50 g

Gör så här

Dressingen

Salladen

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

0 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Jävligt God Sommar, avsnitt 3 - Vegetarisk ceasarsallad med halloumi
Bloggen: Vegetarisk ceasarsallad med halloumi


Hej!
En vecka går fort, och det är redan dags för avsnitt tre av Jävligt God Sommar! Idag lagar vi Vegetarisk Ceasarsallad med Halloumi, en supersmarrig och enkel sallad som dessutom är redigt matig och funkar fint både som lunch och middag.
Det kan vara en poäng att flagga upp för att parmesan, som jag använder i receptet ju innehåller löpe och därför inte är strikt vegetariskt, så om man vill undvika det går det fint att byta ut parmesanen mot någon annan valfri lagrad ost.
Jag har skrivit om receptet tidigare på bloggen, men här har ni det på nytt i sin helhet så ni slipper klicka er runt!
Ni hittar de andra avsnitten i serien, Tomatsallad och Fooled Pork, här!
IMG_7547
IMG_7586

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
0
Kommentera gärna! :)x
()
x