4
portioner
Ingredienser
Gobi Motor – Indisk gryta med blomkål och ärtor
Blomkålshuvud | 0.5 st |
Frysta gröna ärtor | 2 dl |
Kokosmjölk | 400 ml |
Gul lök | 1 st |
Klyftor vitlök | 2 st |
Cm färsk ingefära | 2 st |
Tomatpuré | 3 msk |
Gulcurry | 1 msk |
Spiskummin | 2 tsk |
Korianderpulver | 1 msk |
Paprikapulver | 1 msk |
Kanel | 1 tsk |
Kardemummakapslar eller 1 tsk mald kardemumma | 3 st |
Chilipulver beroende på smak, 1-3 tsk | 1 tsk |
Kryddnejlikor | 3 st |
Lagerblad | 2 st |
Torkade curryblad Om du har, går att utesluta | 3 st |
Vatten | 1 dl |
Hackad koriander | 1 dl |
Lime | 0.5 st |
Olja att steka i | Efter smak |
Salt | Efter smak |