Hej!
I skrivande stund sitter jag och förbereder det sista inför att vi ska åka iväg till New York City i morgon bitti. Känns sjukt häftigt!
The Big Apple. NYC. The capital of the world! Bomber och granater alltså!
Och jävlar vad jag ska käka vegoburgare! Blossom on Columbus är bokat på lördag kväll för deras soy bacon cheeseburger. Superiority Burger är ett måste, Shake Shack, samt By Chloe’s. Men även Pickle Shack, The Organic Grill och en massa andra ställen verkar vara super. Men man ska ju hinna se stan också mellan alla burgare 😛
Just på lördagen så planerar jag att gå till Superiority för lunch och Blossom till middag – för då mina vänner, är det INTERNATIONELLA BURGARDAGEN! Och vilket bättre sätt att fira detta på än att svulla i vegoburgare?! 😀 Och inte minst just då Superiority Burger som blivit utnämnd av GQ Magazine till årets burgare 2015! Och är därmed antagligen världens mest kända vegoburgare. Dock har jag läst ganska varierande recensioner, så det känns lite som en hype. Men det är ju idén som räknas. Eller hur? 😉
Men, men. Oavsett om man är i New York över helgen eller inte så borde man verkligen se till å få i sig en redig vegoburgare på lördag. Och varför då inte denna supergoda vegoburgare som jag ägnat så många år att finslipa? Inte för att vara den som är den, men det är väldigt få burgare jag käkat ute på restaurang som överklassar denna när man får till den rätt. Den har fint tuggmotstånd, smakar jättegott och surely has the look.
Jag har skrivit om receptet flera gånger tidigare, men det utvecklas konstant, och jag tror inte att jag skrivit ner hur jag själv brukar krydda dem. Så här kommer det. Mitt ultimata vegoburgarrecept, komplett med lyxvarianten av den Big Mock sås som bland annat finns med i min nya grillkokbok Jävligt God BBQ.