Min bror och jag har en grej just nu då vi på alla möjliga sätt vi kan försöker kompensera vår vegetariska/veganska diets brist på mustiga flintastekar och grillade grissidor genom att laga så svulstiga och chilifyllda amerikainspirerade rätter som möjligt. Förra gången (som jag ännu inte bloggat om, men som kommer) så testade vi olika sorters vegansk seitankorv och nu i kväll så gav vi oss i kast med den kanske mest klassiska klassikern av dem alla. Hamburgare.
Som ni nog borde känna till vid det här laget så är min bror både vegan och till råga på allt sojaintollerant, så mitt senaste favoritrecept på hamburgare funkade inte riktigt då det innehåller både ägg och soja/quornfärs. Därför fick vi höfta fram ett nytt recept. Bror min är dessutom en riktig chilifantast så vi bräsade på med en hel del av den varan också i flera olika former. Resultatet var någonting helt nytt, men fantastiskt gott där syrligheten från oliv och chiliröran balanserades perfekt av den milda avocadosalsan som i sin tur smälte perfekt ihop med den mustiga tomatburgaren. Heaven in a bun!