Det här är en gammal klassiker som jag inte lagat på ett tag. Enkelt, få ingredienser och fräscht som attans. Precis som pasta ska vara. Jag har börjat försöka skära ner på de värsta kaloriintagen på senaste också så det fick bli fullkornspasta istället för vanlig tagliatelle, funkar bara bra det!
Jag har länge varit något av en fullkornspastemotståndare. Det smakar inte lika bra, känns grynigt i konsistensen och är inte lika snyggt. Men nu börjar jag faktiskt ändra åsikt en aning. Det smakar lite annorlunda, det gör det, men tillsammans med en god och smakrik sås eller rätt så spelar det faktiskt ingen roll. Konsistensen, så länge den kokas rätt kan också vara ganska bra. Den är lättare att få al dente och har ett fint tuggmotstånd. Utseendet, ja det får man väl leva med.
Zucchinin i den här rätten går faktiskt att använda som pasta bara den. Istället för att steka den tillsammans med vitlök, timjan och olja som här – låt marinera med samma ingredienser i någon timma (go easy on the oil). Det ger zucchinin en schysst och lite mindre rå konsistens, men behåller stunsen vilket gör att den går att att använda istället för pasta. Mycket fint!