fbpx

Veganska Bao Buns

med stekt tofu och picklade grönsaker
” Ångade asiatiska små vetebröd som fylls med kryddigt stekt tofu, färsk koriander, picklade grönsaker, srirachasås och majonnäs. Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Veganska Bao Buns

4 portioner

Ingredienser

Tofun

Fast naturell tofu 400 g
Färsk ingefära, riven 1 tsk
Vitlök, klyftor 2 st
Kikkomansoja 0.5 dl
Tabsaco® Sriracha Justera mängd efter önskad styrka 2 tsk
Sesamolja 1 msk

Dressingen

Vegansk majonnäs 2 dl
Vitlök, klyftor 2 st
Färsk ingefära, riven 1 tsk
Sesamolja 2 msk
Tabasco@ Sriracha Justera mängd efter önskad styrka 2 tsk
Kikkomansoja 1.5 msk
Lime, juicen 0.3 st
Salt Efter smak

Picklade Grönsaker

Morötter 2 st
Rödlök 1 st
Röd chili 1 st
Färsk ingefära, 2 cm 1 st
Salt 1 krm
ättika 0.5 dl
Socker 1 dl
Vatten 1.5 dl

Bao och Servering

Frysta bao bröd Finns på asiatiska affärer 12 st
Färsk mynta, kruka 1 st
Färsk koriander, kruka 1 st
Färsk gurka 0.5 st
Tabasco® Srirachasås Efter smak
Sesamfrön 1 msk

Gör så här

Tofun

Dressingen

Picklade Grönsaker

Bao och Servering

ELLER DELA

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest

2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 45 2023
Bloggen: Veganska Bao Buns

Hej vänner!

Jag hoppas allt är fint!

Här kommer veckans veckomeny. Som alltid är den köpbar som matkasse via den lila knappen här nedanför. Du kan antingen köpa den online via Willys.se, Hemköp.se, Mathem och vissa utvalda ICA butiker, men också få en anpassad inköpslista som du kan ta med till butiken från alla ovan samt COOP.

När du väl klickat på den lilla knappen nedan och lagt recepten i din varukorg så kan du välja om du vill få produkter utvalda på prisnivå, samt också plocka bort, byta ut eller lägga till enskilda produkter ut listan. Det kan vara värt att dubbelkolla det som ligger i listan då det till viss del styrs av matbutikerna själva beroende på deras utbud och kan variera beroende på om du väljer Willys, Hemköp eller Mathem.

Veckans recept en studie i klassiker! Köttfärssås med pistou, gulcurry, kebab och tacos. Goa grejer!

Klicka hem kassen här:

Veckomenyn v 45

Måndag – Pasta och comfort

Med vegoburgare som protein!

En mustig och krämig svamppasta med bitar av vegoburgare och svartkål för extra lyxig och köttig känsla!

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

med rökigt vegokött, färska tomater och koriander

Enkla och supersmarriga bönquesadillas. Ät gärna med en guacamole till!

Onsdag – Lilllördag

med stekt tofu och picklade grönsaker

Smarriga och fräscha bao buns med marinerad tofu och en massa goda grönsaker och örter. Bao bröd säljs frysta hos allt fler butiker nuförtiden. Det kan vara så att alla våra onlineleverantörer inte har, så kolla runt lite!

Torsdag – Husman

med potatismos, tångcaviar och min egen vegokorv!

En riktig klassiker på bloggen vid det här laget! Supergoda tunnbrödrullar med korv, skagenröra och potatismos!

Fredag – Fredagsmys!

Enkla smashburgare på svensk baljväxtfärs

Sist ut i veckan käkar vi hemmagjorda smashburgare på Anammas nya baljväxtfärs! Så klart går det att använda vilken formbar färs som helst dock. Jag kryddar dem som en klassisk big mac med dressing, lök, sallad och gurka.

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Veganskt eller vegetariskt
Tillfälle
Typ av mat
Egenskaper
Passar denna säsong
Recept Från Världens Hörn
Högtider
Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Gör som 0 +
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x