4
portioner
Ingredienser
Veganska Dan Dan Nudlar
Udonnudlar | 500 g |
Salladslökar, både vita och gröna delen | 5 st |
Sichuanpepparkorn | 1 msk |
Sojafärs | 300 g |
Sesamolja | 2 tsk |
Japansk sojasås | 1.5 msk |
Rapsolja till stekning | Efter smak |
Klyftor vitlök | 6 st |
Riven färsk ingefära | 3 msk |
0-3 färska röda chilifrukter eller 0-2 msk sambal oelek Frivilligt om man vill ha mer hetta, färdigköpt chiliolja är inte alltid jättestark beroende på märket | 1 st |
Japansk sojasås Ja, det kanske är fel, men jag tycker det passar bättre, du kan byta ut lite mot en viss mängd kinesisk | 3 msk |
Surkål Istället för ya cai, kinesisk fermenterade senapsblad | 3 msk |
Chiliolja Se den röda burken på bild, finns i asiatiska matbutiker på kinesiska hyllan! | 2.5 msk |
Kinesisk vinäger Chinkiang, se bild, finns i asiatiska matbutiker på kinesiska hyllan! | 3 msk |
Agavesirap Eller motsvarande mängd socker | 1 msk |
Tahini | 2 msk |